Hur ser du på det här med ditt och mitt?

 

Var uppmärksam på vad du ser, hör och känner den här veckan.

moon

 

Det är fullmåne torsdagen den 25 april. Dessutom är det månförmörkelse, men den är så liten att den knappt syns. Men ändå.

Vad innebär dagens fullmåne?

Månen befinner sig i Skorpionen och reflekterar Solens ljus från Oxen. Är du Skorpion eller Oxe bör du vara extra uppmärksam. Du kan ha ett spännande år framför dig.

Allt som har att göra med resurser är i fokus nu. Det kan vara dina egna resurser eller andras. Resurser kan vara pengar, fastigheter men också kunskaper och handlag. Andras resurser är din partners, grannens eller samhällets.

Generellt innebär en fullmåne att du har nått kulmen på något och kan skörda det du sått. Skörden kan innebära gott eller ont, det beror på vad du sått. Du står nu med facit i hand på investeringar och kan se vad det gett. Det är inte dags att påbörja något nytt utan utvärdera vad det du har gjort har lett till.

Så var det ju månförmörkelse dessutom. Dagen månförmörkelse kan vara svår att se men likväl finns den där, på ena kanten av månskivan. Vad betyder då en månförmörkelse? Jo, den skymmer Solens ljus och kan därmed inte speglas via Månen till oss. Månförmörkelsen trimmar fullmånen kan man säga och fullmåne-energin blir starkare. Något tar slut och en oväntad nyhet eller händelse kan dyka upp.

moon gooseI den här nya tiden kan jag inte låta bli att låta mina tankar snurra kring allt vi ska förändra och förnya. Kan det vara så att det här med mitt och ditt ska få en ny innebörd? Min dröm är att alla i framtiden har det livsnödvändiga tillgängligt och behöver inte jobba, stjäla eller lura till sig vatten, mat, kläder och någonstans att bo. Då är vi fria att göra det vi brinner för, utan att behöva jobba mer än vi orkar för att skaffa oss det livsnödvändiga.

Tyvärr är en del rädda för förändringar och vill med näbbar och klor försvara det gamla eller tvinga andra att ansluta sig till deras sätt att se på världen. Det kan bli en del känslomässiga uttryck för den rädslan. Jag affirmerar att det inte ska gå människoliv till spillo på grund av det här.

Fullmånen idag och med tillhörande förmörkelse kanske är en början på den framtid som jag vill tro kommer. Frågan är bara när.

Comments

comments

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.