Välkommen till min Astrologi

Jupiter and Io

Sedan jag var 11-12 år har jag läst om planeter och månar. Jag var länge den ende i min klass som kunde räkna upp planeterna från solen och utåt, hur stora de var och vilken omloppstid runt solen de har. Jag började studera astrologi 1995 och min tanke var att motbevisa ”flummet”. För att göra det behövde jag veta vad det var och hur man gör. 

Så jag läste ett antal böcker och lärde mig räkna ut och rita upp mitt eget horoskop. Sen började jag tolka horoskopet med böckernas hjälp. Det var intressant och stämde här och där. När jag kom till planeten Saturnus och tolkade dess placering i mitt horoskop kastade jag förfärat horoskopet och böckerna ifrån mig. Det som skrämde mig var att det stämde alldeles för mycket. “Det kan väl inte stämma? Astrologi fungerar väl inte? Det är ju bara strunt, eller hur?” Så gick mina tankar.

Men efter ett par dagar blev nyfikenheten för stor och jag återgick till studierna. Ju mer jag lärde mig, insåg jag att astrologi stämmer för mycket för att kunna avfärdas.

LenasEgen

Astrologi bygger på tusenåriga studier av himlavalvet, sett från jorden. Varje stjärntecken har därefter fått olika arketyper vilka har finslipats av flera, bl a Freud, Jung och paret Huber. Stjärntecknen beskriver ditt genetiska arv, husen beskriver miljöns påverkan, planeterna är verktyg och aspekterna – vinklarna mellan planeterna – beskriver hur du använder dem. Det här blir mycket individuella kombinationer och det räcker med att t ex tvillingar är födda med ca 15 minuters mellanrum så får de olika horoskop.

Med åren har min spirituella förmåga kommit in i horoskoptolkningen. Det blev mer och mer tydligt så till slut bestämde jag mig för att utbilda mig till andlig och medial vägledare, vilket jag gjorde 2007.

Fram till 2003 jobbade jag med traditionell astrologi och var inne och nosade på många olika typer av användningsområden: tidningshoroskop, mundana horoskop som beskriver länder, städer, företag mm, horary (horoskop för ”timmen”) som är horoskop för en speciell sak eller händelse. Jag testade de arabiska punkterna, där Lyckopunkten är den mest kända, olika husindelningar, Chiron osv. Till slut insåg jag att det finns alltför mycket att ta in i ett horoskop. Ritar du in allt blir det jättesvårt att tolka horoskopet.

PsykoterapiEggDiagramJag hade under årens lopp sökt efter en astrologikurs men inte hittat någon som jag kände var rätt för mig. Men så, hösten 2003, läste jag en artikel om Astrologisk Psykologi i en astrologi-tidning. En svensk kvinna hade utbildat sig på distans under flera år och kunde nu titulera sig Samtalsterapeut i Astrologisk Psykologi. Det hon läst grundade sig på paret Hubers forskning och undersökande av den västerländska astrologin. De hade ett stort undersökningsmaterial och kunde forska fram det som bevisligen fungerar och rensa bort det som inte kan bevisas. De kombinerade sedan det hela med Roberto Assagiolis psykosyntes och ”skapade” Astrologisk Psykologi.

Jag har studerat Astrologisk Psykologi sedan 2005 och jag anser att det är ett av de bästa sätten att studera sig själv på. Det är en hög klass av personlig utveckling. Jag har omarbetat mitt sätt att jobba. Numera har jag mest möten med personer som vill lära sig mer om sig själv. Det kan ske personligen, via skype, google hangouts eller via telefon. Självklart går det ännu beställa skriftliga horoskop av mig.

Framtidshoroskop. Tidigare hade jag många kunder som beställde sitt framtidshoroskop av mig. De tog jag fram utifrån deras eget horoskop genom progressioner och transiter. Tyvärr upptäckte jag att den del personer läste mina prognoser som absoluta och de använde inte sin egen förmåga att styra sitt liv. Stjärnorna är vägvisare men det är du själv som bestämmer vilken väg du ska ta.

klockaNumera använder jag mig av Hubers Livsklocka. Genom att studera Ålderspunkten i horoskopet hittas tillräckligt med viktiga tidpunkter. Skillnaden mellan mitt förra sätt och mitt nuvarande är som om att jag förr hade en klocka som visade minuter och sekunder. En klocka är helt värdelös om du inte har tim-visaren. Nu använder jag mig huvudsakligen av tim-visaren och låter din egen individualitet sköta resten.

Mina horoskop är ritade efter riktlinjer i Hubers astrologiska psykologi vilket innebär Kochs husindelning och sex aspekter. Därefter har jag valt att lägga till Chiron. Då blir det tolv stjärntecken, tolv hus, tolv planeter och objekt samt sex aspekter. 

 

Välkommen att beställa ditt personliga horoskop hos mig.

 

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.