Vad är tidningshoroskop och vad innebär en astrologisk prognos? Vad säger prognosen för november? 

tidningshoro1Tidningshoroskop finns i de flesta tidningar, både dagstidningar och veckotidningar. Vid större helger som jul och nyår samt inför semestertiderna på sommaren brukar det finnas prognoser som sträcker sig över längre perioder. 

Många är vi som har svårt att låta bli att läsa dem, trots att vi vet att de inte är precis för mig. Det kan stämma ena gången man läser men stämmer inte alls en annan. Varför är det så? Jo, det beror på att ett personligt horoskop tar hänsyn till ALLA planeter i ditt horoskop. Ett tidningshoroskop tar bara hänsyn till ditt sol-tecken. Är inte ditt sol-tecken tyngdpunkt i ditt horoskop känner du inte igen dig där. Men sol-tecknet har ändå en viss inverkan på oss alla så här kommer en astrologisk prognos för november.

 

Scorpio-webNovember 2013
Solen gick in i Skorpionens tecken den 24 oktober och stannar där till den 22 november innan den går vidare in i Skyttens tecken. November månad innebär att du är mer uppmärksam än vanligt på vad som händer omkring dig. Det är inte säkert att du råkar ut för mer saker men du lägger definitivt större vikt vid dem. Du nås av nyheter, både i nyhetsflödet men kanske också privata sådana. En del händelser återberättar du för någon annan och känslomässigt upplever du dem som om de hände på nytt igen. Är du född den andra i någon månad söker du harmoni och förening i allt som händer. Är du född den 11:e känner du ett behov av att inspirera till förbättring på något sätt. Är du född den 22 känner du ett behov att själv se till att en förändring till det bättre kommer till stånd. 

Aries3Väduren
Vissa händelser är inte välkomna och du kan säja ifrån om så behövs. Är du född 25-31 mars är det troligt att du dessutom tar initiativ till en förändring som ska innebära en förbättring.

Taurus3Oxen
Nu noterar du alla händelser och vad alla säger. Du lagrar det i ditt inre och försöker fortsätta med dina vanliga rutiner utan att göra större förändringar, även om det är svårt. I vissa fall kan du behöva göra någon förändring.

Gemini3Tvillingarna
Du tar in all information som strömmar till dig och låter dina känslor hjälpa till att bearbeta det hela. Du är van vid att processa stora mängder information men den här månaden är det nästan för mycket. Se till att göra något som får hjärnan att vila, t ex meditation, långpromenader, måla eller handarbeta.

Cancer3Kräftan
Här blir det en hel del känslor. Du strävar efter att det ska bli så harmoniskt som möjligt men det kan vara svårt med så mycket känslor i omlopp. För dig som är född 10-15 juli finns en viss risk till överdramatisering.

Leo3Lejonet
Du studerar det som händer och noterar all information. Du ser andra som blir känslomässigt engagerade, vissa lite väl mycket, och går in och tar kommandot för att spända situationer inte ska få tråkiga resultat.

 

Virgo3Jungfrun
Känns det jobbigt? Allt som händer och all information som du överöses med är fulla av detaljer. Kan du hålla ordning på ditt liv trots allt inflöde? Mest troligt lägger du en hel del energi på att behålla din fattning och inte låta känslorna ta över.

 

Libra3Vågen
Du kan känna behov av att rycka in som medlare när känslorna tar överhanden. Eller så drar du dig undan för du vet inte vilken sida du ska stå på. Du är den som kan undvika att bli känslomässigt indragen i olika scener.

 

Scorpio3Skorpionen
Allt som händer nu är mycket påtagligt för dig. Det här sätter fart på dina funderingar om livet. Är du född mellan 28 oktober och 2 november är det troligt att november visar dig något som har med din livsuppgift att göra. Är du född mellan 5 och 10 november fokuserar du på ordning, reda och struktur.

Sagittarius3Skytten
Är det dags att göra slag i saken? Du hamnar i olika situationer som påminner dig om olika saker du funderat på eller planerat att göra. När allt bara känns rätt, sätt igång. Tiden torde vara bäst för agerande efter den 23 november.

Capricorn3Stenbocken
Var beredd på oförutsedda händelser den här månaden. Det behöver inte vara livsförändrande saker som sker men det beror helt och hållet på hur du tolkar dem. Har du länge kämpat mot eller strävat fram till något blir det en markant förändring på det området. Det här gäller speciellt om du är född mellan 28 december och 2 januari.

Aquarius3Vattumannen
Allt som händer nu ger dig stora visioner. Du får väldigt mycket material att fundera kring så sätt igång att göra planer. En rekommendation är att finslipa planerna ordentligt innan du går vidare.

Pisces3Fiskarna
Den här månaden blir det mycket intryck som sätter fart på dina drömmar och din fantasi och är du född mellan 19 och 23 februari kan de lätt flyga iväg lite väl långt. Har du en svagare sida händer det något som hjälper dig att bearbeta den. Det här gäller speciellt om du är född mellan 20 februari och 2 mars.

 

Vad händer speciellt för dig i november?
Beställ ditt framtidshoroskop för 300 kr.

Vill du lära dig mer om astrologi?
Läs en e-kurs, helt i din egen takt. Köp här.

Vad har du för erfarenhet av tidningshoroskop och astrologi?
Berätta gärna på facebook eller skicka mig ett e-postmeddelande på lena.ellingsson@lenaellingsson.se

 

Comments

comments

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.