Har du funderat över hur man blir duktig i astrologi?

zodiakeyewebMåste man vara lite galen i att spå?

Absolut inte!

Innan jag visste vad astrologi var, trodde jag att man spådde framtiden i horoskopet och att det var vidskepelse över det hela.
Så fel jag hade!

Jag har en teknisk bakgrund och började studera astrologi för att kunna bevisa vilket nonsens det var och för att kunna argumentera emot. Men resultatet blev det helt motsatta. Du kan läsa hela historien här.

Astrologi är en nära på oändlig källa till information om den eller det som horoskopet ställs på.

Är du intresserad av ett verktyg för personlig utveckling är astrologi ett helt rätt val.

Är du intresserad av arketyper och psykologi, psykoanalys eller psykosyntes har du en guldgruva här.

Hur blir man då bra på astrologi?

Jo, genom träning. Som så mycket annat.

AstrocollagewebGenom att lära sig lite astrologiska grunder och sen studera sitt eget horoskop öppnar många dörrar. Sen kan du studera din familjemedlemmars horoskop. Du kan berätta för dina vänner att du behöver horoskop att öva på, jag lovar att du får många som vill vara ditt övningsobjekt.

Jag har ställt horoskop på mig själv, mina familjemedlemmar och mina katter samt kunder sedan 1995. För varje horoskop lär jag mig något nytt och ofta något om mitt eget horoskop. Det plockar jag ännu fram för att studera efter en ny insikt. Ditt födelsehoroskop har inget bäst-före-datum utan gäller hela ditt liv.

chartdrawthumbAtt räkna ut och rita upp sitt horoskop är ett intressant hantverk. Då jag har en teknisk bakgrund och är något av en siffer-freak gillade jag det tidskrävande momentet men i och med att jag började jobba med horoskoptolkningar var jag tvungen att hitta ett alternativ. Idag finns ett antal datorprogram samt onlinetjänster på nätet där du kan räkna ut och rita upp ditt horoskop, om du inte vill lära dig tekniken. Jag har aldrig ångrat mig.

Men det är tolkningen som är det viktigaste och varje astrolog ger sin syn på horoskopet, även om alla följer vissa grunder.

Grunderna innebär studier i stjärntecknen, hus, planeter och aspekter.
Stjärntecknen är arketyper som fått “liv” av flera tusen års användande.
Husen är livsområden där planeterna arbetar.
Planeterna är våra verktyg.
Aspekterna, vissa vinklar mellan planeterna, berättar hur planeterna jobbar ihop och var i livet det märks mest.

Vill du lära dig grunderna i astrologi kan du göra det här genom en e-kurs i astrologi.

Vill du fördjupa redan etablerade kunskaper i astrologi?
Anmäl ditt intresse till mig för en av de kurser som nämns här. 

Du når mig på e-post lena.ellingsson@lenaellingsson.se

Jag finns på facebook: Lena Ellingsson

Gilla min sida på facebook: Inner Source

Comments

comments

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.