Venus den feminina harmonin, det är vad vi förknippar Venus med. Venus står också astrologiskt för balans, kärlek och pengar.

spiritual-1141684_1280w800Det som Venus söker mest av allt är skönhet, harmoni och balans. Det genomgår allt som Venus är inblandad i. Det spelar ingen roll om det gäller inredning, val av frisyr hos frissan eller att hitta balansen i livet. Venus letar alltid efter det som känns bra, det som smakar bra och det som ser bra ut. De fysiska sinnena används ofta för att tillfredsställa det som Venus-energin söker. En god måltid kan också se vacker ut, intas med trevligt sällskap och serveras i en harmonisk omgivning.


Varje gång du ska göra ett val i ditt liv använder du dig av din Venus-energi.
Där Venus befinner sig i ditt horoskop, i det stjärntecken och det hus, speglar hur du använder dig av din Venus-energi.

yin-and-yang-1947878_1920w800I många år har patriarkatet styrt och då är Mars-energin stark. Nu är det dags att Venus-energin ska börja balansera upp den kraftfulla Mars-energin. Feminina krafter behöver göra sig hörd och få inflytande i samhällets olika skikt, det är enda sättet att få en balanserad maskulin OCH feminin energi på Jorden. Den feminina och passiva Venus-energin är mer fredsinriktad och kan kompromissa på ett helt annat sätt än den maskulina och aktivitetssökande Mars-energin.

 

Där Venus befinner sig i vårt födelsehoroskop visar vilken uppfattning vi har om de områden som Venus-energin står för. Den talar också om vad vi söker hos en partner. Har du Venus i ett kardinalt tecken (Vädur, Kräftan, Vågen eller Stenbocken) försöker du att inte tråka ut din partner. Har du Venus i ett fast tecken (Oxen, Lejonet, Skorpionen eller Vattumannen) är du noga med att behålla den partner du har. Har du Venus i ett föränderligt tecken (Tvillingarna, Jungfrun, Skytten eller Fiskarna) letar du efter en partner som kan hjälpa dig utveckla din kärlekskonst.

painting-63186_1920w800Venus skapar lugn och balanserar ofta upp andra planeters energier i ett horoskop. Den mest intressanta kombinationen av planeter är kanske Venus och Mars. Mars är den maskulina aspekten och Venus den feminina och när de kombineras kan en tydlig sensuell och erotisk effekt märkas.

Kärleksgudinnan är i de flesta kulturer förknippad med Venus. Planeten har fått sitt namn efter romarnas namn på kärleksgudinnan. I den grekiska mytologin heter hon Afrodite, i den nordiska heter hon Freja, i Egypten Hathor och i Mesopotamien Ishtar eller Inanna.

Venus800Venus är den planet som är närmast Jorden i vårt solsystem och ungefär lika stor. Ett Venus-år är ungefär 10,5 månader. Planeten är nummer två från Solen, är närmare Solen än Jorden och har en atmosfär som inte är beboelig i fysisk form.

När Venus är i retrograd kan alla områden som Venus står för hämmas. Var dessutom Venus i retrograd när du föddes kan du få jobba hårt för att få ordning på alla det sätt som Venus kan skapa harmoni i ditt liv.

Var Venus i retrograd när du föddes?
Jag kollar. Skicka mig ett meddelande eller mail om när du är född: år + månad + dag

Du når mig lättast via epost: lena.elllingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Följ mig på instagram: @lifecoachlena

Comments

comments

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.