Nu är det fullmåne i Vågen och Mötesaxeln är aktiverad.

Påverkas du av fullmånen?

Säger du ja till den frågan är du medveten om den naturliga cykel som allt och alla på Jorden påverkas av. Fullmånen påverkar våra känslor liksom Månen påverkar vattnet och skapar ebb och flod. Våra känslor har flod nu. Man kan börja känna av fullmånen flera dagar före med kulmen vid tidpunkten för maximal fullmåne, därefter avtar effekten snabbt.

Säger du nej är du ändå påverkad fast du inte tänker på det.

FullmoonLibra800Vad är det då som händer vid fullmåne, hur påverkas vi? Månen befinner sig i Vågens tecken som speglar vårt förhållande till andra och vår vilja att balansera och kompromissa. Mycket fokus och känslor om någon annan än dig själv alltså. Det här är bra för familjer och parförhållanden men också på arbetet med våra arbetskamrater. Vi är mer noga med att se till att alla mår bra och att ingen känner sig utanför.

Men, och här kommer det. Fullmånen innebär att det är MYCKET känslor i omlopp. Det kan svämma över (gråta av glädje, lycka eller sorg) eller bli arg. Även om vi har stor omsorg om andra kan måttet bli rågat och vi skäller ut någon efter noter. Tyvärr händer det att vi säger och gör saker som vi får ångra sedan.

Dessutom kan inte Månen stråla av sig själv. Allt ljus vi ser från Månen är en reflektion av Solens ljus. Därför blandas Månens energi med Solen. Logiskt eller hur? Var är då Solen, vilken energi är det som blandas med Månens idag? Jo, Solen befinner sig i Väduren och Väduren vill en massa saker, är modig och duktig på att starta upp saker. Men den kan också vara lite egotrippad och otålig.

Ser du sambandet? En massa känslor i omlopp, vilja att få andra att må bra och samtidigt vilja att starta upp något och det NU.

Du som redan är viljestark och har lätt för att ta för dig kanske ska fokusera mer på att vara mån om andra idag.

Du som vanligtvis tänker mest på andra kanske behöver en knuff i rätt riktning, känn efter vad det är du vill ha och go for it! Det spelar ingen roll om det är att ta kontakt med någon du varit förtjust i länge, våga gå och presentera dig för en nyckelperson inom ditt drömyrke eller starta upp ett nytt projekt.

En del människor blir så påverkade av fullmånen att de gör otroliga saker. Mest negativa tyvärr. Det finns statistik på att polisen och akuten får mer att göra runt fullmånen.

Var snäll med dig själv och ha tålamod, både med dig själv och andra och tänk dig för när du känner känslorna svallar innan du säger och gör något.

Du som är Vädur eller Våg eller har planeter i något av tecknen kan känna av den här fullmånen mer än andra fullmånar. Det tecken där man har Månen brukar vara känsligt.

Är du Våg kan du få modet att göra något du länge velat göra.
Är du Vädur blir du känslomässigt påverkad och kan bli impulsiv.
Du kan också känna av den här fullmånen om du har en eller flera planeter i Väduren eller Vågen.

De flesta vet vilket stjärntecken man är född i dvs har Solen i men alla vet inte var de har Månen.
Vill du veta var du har Månen i ditt horoskop? Hör av dig så kollar jag.

Du når mig på: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: Inner Source
Följ mig på Instagram: @lifecoachlena

Comments

comments

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.