Merkurius i retrograd kan innebära en del strul.

HandMoln250Merkurius står för kommunikation i alla dess former. Det betyder lyssna och tala, inlärning, skriva, läsa, redigering, forskning, förhandling, försäljning och inköp. Merkurius styr också över kontraktskrivning, överenskommelser, viktiga handlingar, leasing och testamenten. Kommunikation inbegriper också den tekniska formen av kontakter som telefon, fax och datorkommunikation men också alla typer av transportmedel och godstransport.

Retrograd är en beteckning som sätts på en planet när den verkar gå baklänges. Det gör planeten aldrig men det kan se ut som om den gör det, från Jorden sett. När Merkurius är i retrograd går planetenergin liksom i viloläge och allt som Merkurius står för börjar krångla. Det här händer 3-4 gånger per år.

thinking2-webNär Merkurius är i retrograd kan det vara lämpligt att tänka sig för. Ska du t ex ingå någon form av avtal bör du, om du kan, skjuta upp det tills Merkurius har passerat retrograd-tiden. Om du inte kan det bör du dubbel- och trippelkolla allt, fråga mer än vanligt vad de andra anser och förklara övertydligt din egen ståndpunkt. Risken finns ändå att missförstånd uppstår och allt måste göras om igen senare. Väntar du på något beslut är det troligt att du får vänta tills Merkurius ”går rätt väg” igen. Planerar du att lansera något? Vänta med det. Lansera inte under tiden Merkurius är i retrograd för det kommer förmodligen inte att bli lyckat. Det är heller inte bra att påbörja ett jobb nu för det blir förmodligen inte som du tänkt dig och du får svårt att avancera i graderna. Är det husköp på gång? Skriv inte på kontraktet nu utan vänta med det för annars är risken stor att missförstånd uppstår och dolda fel kommer fram i efterhand.

Planerar du en resa? Kan du så flytta den till tiden efter Merkurius befinner sig i retrograd. Om du inte kan skjuta upp resan: planera in rejält med tid, speciellt vid byten mellan transportmedel, för förseningar och eventuellt inställda avgångar kan förekomma.

Dina tekniska prylar kan krångla. Räkna med att telefoner, faxar, datorer, tv-apparater osv kan ställa till det och bete sig underligt. De kan gå sönder eller det kan verka som om de har gått sönder.

MercurySom du märker kan det bli en något frustrerad tid men om du är medveten om att det kan förekomma problem inom kommunikationsområdet kan du ha mer tålamod. Det är ändå ingenting att göra åt och med tiden blir allt som vanligt igen. Medan Merkurius är i retrograd är det en bra tid att ta det lugnt, vila, läsa böcker och bara vara. Att ta hand om sig själv, tända levande ljus och njuta är aldrig bortkastad tid.

Jag önskar dig en trivsam tid medan Merkurius är i retrograd.

Var Merkurius i retrograd när du föddes? Då kan det strula för dig inom kommunikationsområdet ganska ofta. Jag kollar kostnadsfritt om Merkurius var i retrograd när du föddes.

Du når mig på lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: Inner Source

Comments

comments

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.