Lejonporten 2018

Lejonporten1Lejonporten är en dimensionell port som släpper igenom kraftiga energier mitt i sommaren, i år från 26 juli till 12 augusti och max nås 8 augusti. Det här året är den extra kraftfull. Under den tiden går Merkurius och Uranus i retrograd, en total månförmörkelse och en partiell solförmörkelse inträffar. Mars, Saturnus, Neptunus och Pluto är redan i retrograd. De enda planeter som inte befinner sig i retrograd är Venus och Jupiter: kärlek och expansion.

 


När planeter befinner sig i retrograd
hämmas de energier som de representerar. En månförmörkelse sätter fingret på våra känslor och en solförmörkelse påverkar oss på djupet.

Num8250

 

Numerologiskt är 2018 ett Mastersifferår vilket innebär att förutom att jobba med vår egen utveckling även ska bistå andra. Horoskopbilden jag visar är för 8 augusti 2018 då Lejonporten når sin max-energi samt Uranus går i retrograd. Med dag 8, månad 8 och år 8 får vi ett trefaldigt oändlighetstecken.

 

 

När Merkurius gick i retrograd (26 juli) och Lejonporten öppnades i samband med månförmörkelsen 27 juli så inleddes ett nytt galaktiskt år. Det här öppnade upp för ett inflöde av energi från centralsolen Alcyone, Sirius och Solen. Ett galaktiskt år är den tid det tar för vår Sol att färdas ett varv runt Vintergatans centrum vilket tar mellan 225 och 250 miljoner år.

2017 var ett omvälvande år i det yttre med många händelser runt om i världen. 2018 (Mastersiffran 38/11) är ett omvälvande år i det inre. Vi påverkas alla av de energier som så kraftfullt strålar ner på oss och Moder Jord för att vi ska kunna ”bränna” bort lägre energier och lättare kunna förbereda oss för att gå upp i frekvens.

Liongate-portal-20180808Horoskopbilden ger en vacker bild av en ofullständig stjärna med sex spetsar som pekar mot den personliga och individuella delen av horoskopet. Horoskopet är ställt på Lejonportens maximala energi 2018-08-08 kl 18:53 i samband med att Uranus, världsomvälvaren, gick i retrograd.

Det finns fem aspektfigurer i horoskopet.

 

 

Tre Dominanta Lärandetrianglar varav två är i retrograd, alltså energin går ”baklänges” och indikerar att vi motvilligt vill lära oss det som vi behöver lära oss. De här två Dominanta Lärandetrianglarna har också varsin Egoplanet, den ena har Solen och den andra har Saturnus. Den tredje Dominanta Lärandetriangeln består av Venus, Uranus och Mars (två planeter i retrograd) och betyder att vi kommer att genomgå kraftiga och omvälvande förändringar när det gäller vår syn på och vårt sätt att handskas med kärlek.

Till vår hjälp har vi en stor Talangtriangel där ännu en Egoplanet dyker upp, Månen, och Jupiter hjälper oss att expandera våra känslor samt förankra det i den kravlösa kärleken.

En Irritationstriangel, där två Egoplaneter (Månen och Saturnus) befinner sig tillsammans med Norra Månnoden, stimulerar oss, om än motvilligt, att ta tag i och utveckla våra egna känslor. Saturnus befinner sig i sitt hemtecken Stenbocken i hus 1 som har med vår egen gestalt och framtoning att göra. Månen befinner sig i sitt hemtecken Kräftan i hus 8 som har med transformation att göra. Norra Månnoden befinner sig i det stolta och eldiga tecknet Lejonet i hus 9 som har med personlig och andlig utveckling att göra.

Två enskilda linjer finns också i horoskopet.

Leo250Solen befinner sig i det fasta eldtecknet Lejonet i hus 9 (i konjunktion med den retrograda Merkurius) och bildar en kvinkuns till den retrograda Pluto i det kardinala jordtecknet Stenbocken. Här pågår en kraftfull utveckling på djupet.

Den retrograda Mars befinner sig i det fasta lufttecknet Vattumannen i hus 2 och bildar en opposition till Norra Månnoden i Lejonet och hus 9. Här skapas kraftfullt nya utvecklingsmöjligheter.

 


De flesta planeterna i horoskopet befinner sig i kunskapsaxeln
så det är stort fokus på att vi ska utvecklas på djupet nu. En del av oss har mycket praktisk erfarenhet av livet och den snabba och kraftfulla utveckling vi står inför. Då kommer en hel del teoretisk information i din väg. Är du däremot en person som redan är mycket medveten och har införskaffat en hel del teoretisk kunskap, ja då kommer en hel del praktiska erfarenheter i din väg. Våra teoretiska och praktiska erfarenheter ska balanseras upp.

I horoskopet finns en konjunktion, 5 st gröna aspekter, 5 st röda aspekter och 5 st blå aspekter. Det är ingen slump att det här dyker upp. Det ser rätt balanserat ut, eller hur, men egentligen är det störst vikt på stimulerande, utvecklande och planerande energier i det här horoskopet.

Det finns inga planeter i kvadrant 2 eller 4 vilket innebär att vi ska helt och hållet fokusera på vår personliga utveckling, ta alla tillfällen i akt att ta in energi och information. Samtidigt måste vi vara noga med att ta hand om oss själva med att dricka mycket vatten, vila och äta bra mat.

rays-3063Då horoskopet visar hur Lejonporten, månförmörkelsen, solförmörkelsen och de övriga planeterna ”bombarderar” oss med energier som påverkar vårt sinne och våra känslor bör vi vara extra uppmärksamma på vårt humör. Känslorna kommer att växla snabbt och vi kan öppna upp för en hel del gamla och nedtryckta känslor som behöver komma upp och lämna oss. Gå inte in i alla känslor, försök att bara observera och släpp taget. Undvik situationer där du kan provoceras att bryta ut i olika känsloyttringar som inte hör hemma där.

 


Min man och jag har funderat varför våra känslor har fluktuerat
så mycket och jag har haft svårt att hantera den kraftiga värmen och solljuset men efter Eva och Enya Twinflames text om Lejonporten samt Ivar Kristoffersons video om Lejonporten, månförmörkelsen och solförmörkelsen blev vi lugnade. Det bästa är att låta energierna få jobba som de ska, ha tillit till att allt blir som det är tänkt samt ta hand om oss själva.

Efter den 12 augusti lättar det.

 

Jag nås lättast via e-post: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Följ mig på instagram: @lifecoachlena

Comments

comments

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.