Olika typer av horoskop är till exempel tidningshoroskop, årshoroskop, födelsehoroskop, framtidshoroskop och partnerhoroskop.

tidningshoro1

Tidningshoroskop
Tidningshoroskop och tidningarnas årsprognoser är rätt roliga att läsa. Till och med astrologer som jag läser dem ibland, det är svårt att låta bli att läsa dem. Men hur tillförlitliga är de? Inte mycket faktiskt. Horoskopen i tidningar är skrivna för olika personer i samma stjärntecken och du vet inte vad astrologen, som skrivit dem, använt för metod.

Det kan vara:

a. för de som är födda i början av ett stjärntecken
b. för de som är födda i mitten av ett stjärntecken
c. för de som är födda i slutet av ett stjärntecken

Du skulle faktiskt kunna läsa texten om ett annat stjärntecken i samma element eller kvalitet och det kan stämma bättre än det tecken du faktiskt är. Det innebär att om du är Vädur skulle texten för Lejonet eller Skytten kunna stämma bättre eller texten som ska gälla för Kräftan, Vågen eller Stenbocken. Fast du är Vädur. Det blir så här om man försöker ställa horoskop eller prognoser enbart för sol-tecknet (sol-tecken = det stjärntecken som solen befann sig i när du föddes och det stjärntecken som du säger att du är).

Årsprognoser för sol-tecken redovisar en massa text om kärlek, pengar, jobb mm. Men det är likadant här som de veckovis skrivna horoskopen i tidningarna. Det kan stämma för några men för de flesta gör det inte det. Livsområden som kärlek, pengar, jobb mm redovisas av husen i horoskopet. I tidningarnas årsprognoser ANTAS husen ligga på ett visst ställe och eventuella planeter där beskriver då olika saker. Men du som vet lite grann om astrologi vet att det är ju dina husområden i ditt eget födelsehoroskop som är det som gäller. Vill du ha en tillförlitlig personbeskrivning eller prognos är det ditt eget födelsehoroskop som är den enda utgångspunkten.

Liongate-portal-20180808

Födelsehoroskop
Födelse-, natal- eller radixhoroskop är din alldeles egen livsspegel som inte har något bäst-före-datum utan gäller från det ögonblick du föddes tills du den dag du dör. Ett födelsehoroskop, ställt av en seriös astrolog, är en mycket bra investering som du kan återgå till många, många gånger. Födelsehoroskopet är en spegelbild av stjärnhimlen det klockslag du föddes och beskriver mycket om din personlighet – vilken “verktygslåda” du har med dig. Ditt horoskop beskriver också varför du beter dig som du gör, varför du reagerar som du gör, varför du är intresserad av det du är intresserad av, varför du brottas med det du brottas med, vilka starka och mindre starka egenskaper du har osv osv. Efter att ha jobbat med astrologi och horoskop över 20 år så lär jag mig fortfarande saker om astrologi och mitt eget horoskop för horoskopet är nära på en outsinlig källa till personlig information. Ditt horoskop kan också ge ledtrådar till ditt förhållande till dina föräldrar samt användas som en livsklocka och därmed ge viktiga ledtrådar om vad som är viktigt vid vissa tidpunkter i livet, se Framtidshoroskop.

Framtidshoroskop
Framtidsprognoser kan ställas som gäller enbart för dig då det är ditt eget födelsehoroskop som är utgångspunkten. Ett framtidshoroskop kan gälla för ett eller flera år.

synastri

Partnerhoroskop
Partner-, relations-, kärlekshoroskop eller synastri handlar om att jämföra två födelsehoroskop och du kan faktiskt använda den här tekniken till så mycket mer än när det gäller kärlek.

Du kan ställa partnerhoroskop på i princip allt du kan sätta ett datum och/eller ett klockslag på som t ex:
Kärlekspartners
Jobbpartners
Föräldrar och barn
Syskon
Personer och djur
Djur
Företag
Projekt
Länder

Endast fantasin sätter gränser för vad du kan ställa ett horoskop på. Finns det ett datum och/eller ett klockslag som startdatum då kan du ställa ett födelsehoroskop och då kan du också ställa partnerhoroskop.

Partnerhoroskop kan visa hur mycket ni har gemensamt och var ni är olika. Där ni har olika i uppfattning om något kan kompromisser behövas. Ni kan alltså genom ett partnerhoroskop direkt få veta var ni är överens och var problem kan uppstå – om ni inte kan kompromissa. Jag har jobbat med astrologikonsultationer med par där ett besök har gett mer förståelse mellan parterna än vad 6-12 månaders familjeterapi kan ge.

Övriga typer av horoskop som du kan beställa/boka tid för hos mig

Hushoroskop
Det här horoskopet beskriver hur du interagerar med din omgivning och hur din omgivning interagerar med dig. Det handlar om din sociala miljö.

Nodhoroskopet
Nodhoroskopet berättar om din samlade kunskap och erfarenhet som du bär med dig från tidigare inkarnationer.

Platshoroskop
Ska du flytta eller åka på semester? Platshoroskopet berättar vilken effekt platsens energi har på din personlighet. På engelska kallas det här för AstroCartography.

Vill du veta mer om astrologi kan du läsa här:
Astrologins historia
Min astrologi – hur jag blev astrolog

Vill du beställa en kortfattad astrologisk prognos för 2019, läs mer här.

Vill du boka tid för konsultation eller beställa ett horoskop når du mig lättast via epost.

Du når mig lättast på epost: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: The Inner Source
Följ mig på instagram: @lifecoachlena

Comments

comments

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.