Saturnus i retrograd kan hämma vår möjlighet att skapa ordning

Saturnsign600Saturnus har fått sitt namn efter romarnas gud för tiden och skörden. Den står för plikter, moral, prövningar och kallas ibland för den stränge läromästaren. I den traditionella västerländska astrologin har Saturnus lite dåligt rykte som glädjedödare. Men den här planetenergin hjälper oss också att få struktur på det vi gör, på arbetet och livet i allmänhet.

Saturnus representerar energin som ska skydda oss från att göra dumdristiga saker samt hjälpa oss att skapa struktur i våra liv. Saturnus energi kan tyckas torr och tråkig och jag måste erkänna att jag hade svårt för ”min” Saturnus i början av min tid som astrolog och trodde den skulle hindra mig att ha roligt och upptäcka nya saker. Men idag har jag lärt mig uppskatta den. Utan Saturnus energi skulle jag inte vara så bra på att organisera, sköta mitt företag och skapa struktur i hemmet.

saturnusOrigI kroppen representerar Saturnus speciellt skelettet och huden men även andra kroppsdelar och funktioner i kroppen i kombination med det stjärntecken och de aspekter som Saturnus har till andra planeter i ditt horoskop.

Hur du ser på ordning och reda och din egen fysiska säkerhet visas av Saturnus’ placering i ditt födelsehoroskop.

Saturnus i retrograd kan innebära att vi blir slarvigare, klantar oss och ger oss in i spännande saker utan att tänka oss för vilket kan göra att vi ångrar oss sedan. Kanske gör du något som resulterar i att du skadar kroppen, får sår eller bryter ett ben. Ska du skriva kontrakt, planera något stort projekt som påverkar dig och framförallt också andra under lång tid, tänk då på det här och ha inte för bråttom. Kolla extra noga och tänk igenom detaljerna flera gånger, tänk ut olika scenarior som skulle kunna sätta käppar i hjulet och följ rådet att ”ta på både hängslen och livrem”. Det kommer du att vara glad för efteråt.

Vad innebär egentligen termen Retrograd?
Retrograd betyder ungefär ”tillbakariktad” och innebär antingen att två objekt går i olika riktningar eller så är det skenbart olika riktningar. Alla planeter i vårt solsystem rör sig i sina banor i samma riktning som Solen snurrar så när en planet är i retrograd så blir det skenbart att Jorden och planeten i fråga har olika riktningar. När en planet är i retrograd ser det ut som om den backar därför att Jorden ”kör om” planeten.

Vill du veta i vilket tecken Saturnus befinner sig i ditt födelsehoroskop?
Hör av dig så kollar jag kostnadsfritt.

Vill du veta hur Saturnusenergin kan yttra sig hos dig?
Boka tid för en horoskopkonsultation.

Du når mig på lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: Inner Source
Följ mig på Instagram: @lifecoachlena

Comments

comments

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.