Sommarsolståndet – en tid av Ljus och Kärlek som skapar Liv

midsommar250Sommarsolståndet markerar Solens högsta punkt på himlen på det norra halvklotet och natten är som kortast. Efter att ha ”stått stilla” (engelskans ”summer solstice” kommer från latinets ”stå stilla”) i ca tre dygn blir dagarna sakta kortare igen.

Sommarsolståndet firas värden över med bland annat eldar och här i Sverige har vi vår midsommarstång. Solen står för kraft och energi och här är den på topp. Det som påbörjades, skapades eller grodde vid vårdagjämningen når nu sin fulla kraft. Låt det lysa och sprida sin energi så att alla kan ta del av det. De närmaste tre månaderna ska det mogna så att det kan skördas vid nästa solmarkering – höstdagjämningen.


sunlight250Vi kan se de fyra sol-markeringarna
(vinter- och sommarsolståndet + vår- och höstdagjämningarna) i vår almanacka som ett sätt att leva, ett sätt att skapa. Vid vårdagjämningen kan ett frö gro, ett projekt skapas eller ett företag startas. Vid sommarsolståndet är all kraft samlad och används nu till att fullfölja processen, vid höstdagjämningen är allt klart att skördas och vid vintersolståndet ligger marken i träda, i vila, i väntan på att nya frön ska gro när ljuset kommer åter.

Sommarsolståndet markerar också Solens inträde i Kräftans tecken och Kräftans härskarplanet är Månen och elementet vatten. Här förenas Solens eld-energi med Kräftans vattenenergi. Vad du gör med den kombinationen är upp till dig. Du kan släcka eld med vatten men eld kan också få vatten att koka. Kristusenergin är hög liksom Ärkeängeln Gabriels energi. Passa på att ta till vara dem.

SummergirlwebSommarsolståndet är en tid av att njuta, fira och vara lycklig över all energi som Fader Sol ger oss i överflöd just de här dagarna. 

Jag kommer från norra Sverige och bodde större delen av uppväxttiden i Arvidsjaur i södra Lappland. Den orten ligger ca tio mil söder om polcirkeln och jag är van vid att vid midsommartiden, juni/juli, är det ljust dygnet runt. Solen går där knappt ner under horisonten för att sedan gå upp igen. Nu bor jag i Umeå och tycker det är mörkt vid midsommar. Vilket ljus är du van vid?

Ta hand om dig själv de här dagarna och den närmaste tiden, var vänlig och kärleksfull mot andra. Då tar du in ljuset, värmen, livet och kärleken i ditt väsen. Du skapar en bra förutsättning och grund för att resten av året så att den lättare blir harmonisk och trygg.

Greenmeadow250Är du född under sommaren eller har planeter i Tvillingarna, Kräftan eller Lejonet kan du uppleva sommartiden extra kraftfullt. Vill du veta om du har några planeter i dessa tecken hör av dig till mig, jag kollar kostnadsfritt.

Du når mig på: lena.ellingsson@lenaellingsson.se
Jag finns på facebook: Lena Ellingsson
Gilla min sida på facebook: Inner Source

Comments

comments

Tagged with →  
Share →

Looking for something?

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop us a note so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.